Terug

AFM waarschuwt tegen Financial Services Regulator of Amsterdam (FSRA)

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten niet in te gaan op aanbiedingen waarbij de naam van Financial Services Regulator of Amsterdam (FSRA) wordt gebruikt.

Consumenten worden met beleggingsaanbiedingen benaderd, waarbij aangegeven wordt dat de aanbiedende instelling staat geregistreerd bij de FSRA. Hierbij wordt ook verwezen naar een website www.fsra.nl. In de aanbieding en op de website wordt de indruk gewekt dat de FSRA in Nederland toezicht houdt op de financiële markten. Die indruk is onjuist. Dat toezicht wordt in Nederland uitgeoefend door de AFM en De Nederlandsche Bank. De FSRA is een niet-bestaande instelling.

De AFM raadt consumenten aan die met een instelling of persoon zaken willen doen, vóóraf op de website van de AFM in het relevante register te controleren of de desbetreffende instelling of persoon is geregistreerd. De AFM adviseert consumenten tevens dringend om vooraf de waarschuwingslijsten en nieuwsberichten te raadplegen op www.afm.nl. Consumenten kunnen bij vragen of klachten contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0900 - 5400 540 (0,05 euro per minuut).

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel