Terug

Mededeling over voormalige websites DSB Bank N.V.

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De AFM heeft vragen gekregen over enkele websites waar leningen kunnen worden afgesloten. Deze websites werden voorheen gebruikt door DSB Bank N.V.. Na het faillissement van DSB Bank N.V., in oktober 2009, mag DSB Bank N.V. geen kredieten meer verstrekken. De websites bieden consumenten echter nog wel aan om voor hen te bemiddelen in krediet, maar dit betreft krediet dat wordt aangeboden door andere aanbieders dan DSB Bank N.V.

Naar aanleiding van deze vragen benadrukt de AFM dat de websites lenen.nl, postkrediet.nl, becam.nl en frisia.nl nu gebruikt worden door Hollandse Krediet & Verzekeringscentrale B.V. Deze vennootschap is een aangesloten onderneming van DGA Financieel Adviseurs Zeeland B.V, een bemiddelaar in financiƫle producten met een vergunning van de AFM. DGA Financieel Adviseurs Zeeland B.V. is niet failliet. Zij is momenteel nog wel een dochtermaatschappij van DSB Beheer B.V., de failliet verklaarde moedermaatschappij van onder meer DSB Bank N.V.

DSB Bank N.V., vertegenwoordigd door haar curatoren, is als statutair directeur van DGA Financieel Adviseurs Zeeland B.V. verantwoordelijk voor de naleving van de geldende wet- en regelgeving rond de bemiddeling van krediet, inclusief de reclameregels, het beleid ter voorkoming van overkreditering en de transparantie over provisies van betalingsbeschermende verzekeringen.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel