Terug

IEX neemt Geldwaardering over van AFM

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

IEX Media B.V. heeft de website Geldwaardering.nl overgenomen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Op de website geven consumenten hun mening over financiële producten. IEX wil de website uitbouwen tot dé plek op internet waar consumenten hun onafhankelijke informatie over hypotheken, levensverzekeringen en andere (belegging)producten kunnen vinden.

Geldwaardering biedt de mogelijkheid aan consumenten om van elkaars ervaringen bij de keuze voor en aanschaf van financiële producten te leren. Consumenten kunnen alle financiële producten die in Nederland worden aangeboden een cijfer geven voor productkwaliteit, informatie en service. Ook kunnen er extra opmerkingen worden achtergelaten, is er een forum om te discussiëren en is de site een bron van nieuws en links naar andere relevante websites. Voor de AFM levert Geldwaardering tevens signalen op die in het toezicht kunnen worden gebruikt.

Het belangrijkste uitgangspunt bij de verkoop door de AFM is dat het onafhankelijke karakter van Geldwaardering.nl blijft bestaan en dat de overnamepartij gaat bijdragen aan het bereiken van de oorspronkelijke doelstellingen van de website.

Over Geldwaardering
Geldwaardering is in maart 2006 gelanceerd door de AFM. De AFM constateerde in 2005 dat het voor consumenten niet mogelijk is om zelf op internet financiële producten te beoordelen of te lezen, terwijl dit bij veel andere producten wel al mogelijk was, zoals bij restaurants, boeken of vakantiebestemmingen. De AFM nam daarom zelf het inititiatief een dergelijke website te ontwikkelen. Uit een evaluatie concludeerde de AFM dat de site een succes was, maar dat andere partijen beter zijn gepositioneerd om Geldwaardering verder te ontwikkelen.

Geldwaardering.nl sluit als concept aan bij een aantal belangrijke trends die zich voordoen in de consumentenmarkt. De behoefte aan onafhankelijke informatie is groot. Het internet is al een belangrijk distributiekanaal voor informatie over financiële zaken. Het belang van (virtuele) mond-tot-mond reclame groeit snel en het internet is daarbij een belangrijk hulpmiddel.

Over IEX Media
IEX Media is onderdeel van Free Media Group, een snel groeiend multimedia-bedrijf dat online en print-uitgaven, alsook evenementen in eigen beheer en voor derden exploiteert. FMG bestaat uit de pijlers Finance en Men’s Lifestyle. De financiële portfolio is met titels als IEX, IEXProfs, DeBeurs, EuroBench en BeursOnline een van de belangrijkste onafhankelijke aanbieders in Nederland van informatie, nieuws, adviezen en tips op financieel-economisch en beleggingsgebied. Daarmee richt FMG zich op de zakelijke en particuliere markt. Met ruim 600.000 unieke bezoekers en 30 miljoen pageviews is FMG daarmee marktleider in Nederland.

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel