Terug

Vernieuwde website AFM

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De AFM website is vernieuwd om beter aan te sluiten bij de informatiebehoefte van de verschillende gebruikers. De nieuwe vormgeving en structuur zorgen vanaf vandaag voor een betere toegankelijkheid van AFM-informatie. Ook de homepage van de AFM is in een nieuw jasje gestoken. Het nieuws van de AFM heeft hier een centrale plaats gekregen. Ook kunnen nieuwe registermeldingen nu ‘real time’ worden gevolgd. Zo wordt bijvoorbeeld meteen zichtbaar welke persberichten met koersgevoelige informatie er recent bij de AFM zijn gedeponeerd.

Op de nieuwe website heeft elke doelgroep een eigen pagina met informatie, zodat bezoekers zo snel mogelijk de informatie vinden die ze zoeken. Op deze pagina’s staat actuele informatie over de diensten en het toezicht van de AFM, maar ook alle wet- en regelgeving die van toepassing is. Een deel van de teksten is korter en duidelijker gemaakt, waardoor de websitebezoeker de informatie sneller kan verwerken. De komende tijd zullen meer teksten worden aangepast. 

Via het tabblad "Hulp" kunnen het digitale loket en de veelgestelde vragen worden benaderd.  Publicaties omvat onder meer de nieuwsberichten, lezingen en onderzoeksrapporten. Bezoekers kunnen actief meewerken om de site nog gebruikersvriendelijker te maken via het contactformulier onderaan elke pagina. Het concept van de website is vorig jaar getest bij de verschillende doelgroepen. Halverwege dit jaar worden deze doelgroepen opnieuw geraadpleegd om te onderzoeken waar de nieuwe website nog aanpassingen nodig heeft.

Het consumentendeel van de AFM website is begin 2008 al aangepast. Hier kunnen consumenten informatie en hulpmiddelen vinden om zich goed voor te bereiden op financiële beslissingen. Maandelijks wordt de website van de AFM door ruim 100.000 unieke bezoekers geraadpleegd. In totaal waren er in 2009 ongeveer twee miljoen bezoeken.

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel