Terug

Leidraad hypotheekadvisering: Fiscaliteit

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De AFM publiceert vandaag (maandag 27 december) de zevende en laatste leidraad over hypotheekadvisering. Deze aflevering gaat in op fiscaliteit. Het aangaan van een hypothecair krediet is voor consumenten een belangrijke beslissing. De kosten en aflossing van deze lening hebben voor langere termijn grote invloed op het besteedbaar inkomen van de consument. De wetgever vindt goede advisering over hypothecaire geldleningen belangrijk en heeft daarom eisen gesteld aan de kwaliteit van dit advies. Deze eisen zijn opgenomen in de Wet op het financieel toezicht (hierna: Wft).

De AFM heeft in het kader van het Vervolgonderzoek Hypotheken een groot aantal hypotheekadviezen beoordeeld. De AFM wil financiƫle dienstverleners graag helpen om te zorgen dat deze eisen op correcte wijze onderdeel worden van het adviestraject. In zeven afzonderlijke afleveringen besteedt de AFM in de Leidraad Hypotheekadvisering aandacht aan onderwerpen uit het wettelijk voorgeschreven adviestraject. In deze leidraden beschrijft de AFM voorbeelden van elementen uit een goede adviespraktijk. Dit is een voorbeeld van hoe een financiƫle dienstverlener kan voldoen aan de wettelijk eisen.

Deze leidraad, en de zes eerdere leidraden, kunt u terugvinden op www.afm.nl/hypotheekadvies2010. Ook vindt u hier alle informatie over de uitkomsten van het onderzoek naar de kwaliteit van het hypotheekadvies dat de AFM in 2010 deed.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel