Terug

Melden short posities Delta Lloyd

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Vanaf 1 juni 2009 moeten short posities in Nederlandse financiële instellingen aan de AFM worden gemeld. Delta Lloyd zal met haar voorgenomen beursgang worden verhandeld op een in Nederland gevestigde beurs. Daarom voegt de AFM Delta Lloyd toe aan haar meldingsverplichting voor significante shortposities.

De inhoud van de meldingsplicht wordt niet gewijzigd. Short posities vanaf 0,25 procent en elk volgend tiende procent moeten aan de AFM worden gemeld.

De aangepaste meldingsverplichting zal tot 1 januari 2010 van kracht zijn. Zowel de duur als de inhoud van de maatregel kunnen tussentijds worden gewijzigd.

Daarnaast blijft de AFM zich in CESR-verband inspannen voor Europese maatregelen die de transparantie van short selling vergroten.

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel