Terug

Intrekken vergunning en opleggen LOD bij financieel dienstverleners die niet zijn aangesloten bij de StFD

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft in oktober 2008 alle financieel dienstverleners die niet zijn aangesloten bij de Stichting Financiële Dienstverlening (StFD) verzocht een self assessment in te vullen. Het doel van het self assessment is drieledig. Ten eerste biedt het een financieel dienstverlener de mogelijkheid om vast te stellen of de bedrijfsvoering voldoet aan de eisen van wet- en regelgeving. Ten tweede geeft het de AFM de mogelijkheid meer duidelijkheid te geven over de wettelijke normen, wat de financieel dienstverlener in staat stelt hieraan te voldoen. Daarnaast geeft het de AFM informatie voor het efficiënt uitvoeren van haar toezicht.

Intrekking van de vergunning
Het grootste deel van de financieel dienstverleners heeft het self assessment 2008 ingevuld. Bij 27 financieel dienstverleners heeft het opvragen van het self assessment geleid tot intrekking van de vergunning. Bij een deel hiervan heeft de intrekking plaatsgevonden omdat de inrichting van de bedrijfsvoering niet zodanig was ingericht dat sprake was van een beheerste bedrijfsvoering. Hierdoor is de AFM niet in staat toezicht te houden.

Last onder dwangsom
Verder hebben negen financieel dienstverleners ondanks meerdere verzoeken het self assessment 2008 niet ingevuld. Op 8 oktober 2009 heeft de AFM aan deze partijen een last onder dwangsom opgelegd omdat het self assessment niet binnen de gestelde termijn is ingevuld. Zij zijn verplicht de dwangsom te betalen. Ook zal de verzochte informatie nog steeds aan de AFM moeten worden geleverd. Het betreft de volgende financieel dienstverleners:

De heer G. Vlot
h.o.d.n. René Vlot Verzekeringen & Hypotheken
Apollostraat 26
3371 XB HARDINXVELD - GIESSENDAM

E.W. Vonderman
h.o.d.n. Evon Advies / Mens, Kapitaal & Binding Management / De Kopersmakelaar Om Raed
Vestigingsadres:
L.J. Costerstraat 27B
8141 GN  HEINO
Postadres:
Grote Beukelaer 18
8141 BP  HEINO

De heer S.I. de Boer
h.o.d.n. LEEMAX financieel advies
Industrieweg 5
7944 HT MEPPEL

De heer J.A.C.K. Bolhuis
h.o.d.n. VBB Assurantie Groep
Witte de Withstraat 21-1
9726 EB GRONINGEN

Huba Hypovera B.V.
Nieuwlandersingel 77
1814 CL ALKMAAR

De heer H. Groenhof
h.o.d.n. Assurantiekantoor Groenhof
Nieuweburen 116 bv
8911 GA  LEEUWARDEN

De heer J. van der Velde
H.o.d.n. Assurantiebedrijf "De Wouden"
Zevenhuisterweg 22
9291 MG KOLLUM

De heer J.P. Smit Klaaszoon
h.o.d.n. Assurantie-Adviesbureau De Berk
Galjoen 61
1625 CR  HOORN-RISDAM NH W.F.

Pandomo Financiële Planners B.V.
Tjalk 3
3891 DH  ZEEWOLDE


De volledige beschikkingen zijn hiernaast te vinden. Bij vragen of klachten kunt u ook contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0900-5400 540 (0,05 euro per minuut).

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel