Terug

AFM-directeur Steven Maijoor gekozen tot voorzitter IFIAR

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

AFM-directeur Steven Maijoor is gekozen tot voorzitter van IFIAR, het International Forum of Independent Audit Regulators. Steven Maijoor is benoemd voor een termijn van twee jaar. De afgelopen anderhalf jaar was hij al vice-voorzitter van IFIAR.

IFIAR is een wereldwijd samenwerkingsverband van 31 onafhankelijke toezichthouders op accountantsorganisaties. Het heeft ten doel kennis te delen over het toezicht op accountantsorganisaties, het bevorderen van samenwerking bij het toezicht en het samenwerken met andere internationale organisaties.
 
Deelname aan IFIAR draagt voor de AFM bij aan de effectieve en efficiënte uitvoering van het toezicht, met name ten aanzien van accountantsorganisaties die multinationals controleren. Internationale afstemming is noodzakelijk voor het toezicht op accountantsorganisaties. 

De leden van IFIAR kwamen vorige week bijeen in Basel. Het global leadership van de zes grootste accountantsorganisaties (BDO, Deloitte, EY, GT,  KPMG en PwC) was uitgenodigd om in een substantieel deel van de meeting te participeren om de gevolgen van de financiële crisis te bespreken.

Naast de leden van IFIAR waren afgevaardigden van de Financial Stability Board, International Organisation of Securities Commissions, International Organisation of Insurance Supervisors, Public Interest Oversight Board en de Europese Commissie en de Wereldbank aanwezig tijdens een deel van de bijeenkomst.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel