Terug

AFM publiceert leidraad dienstverleningsdocument

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Per 1 juli wordt het dienstverleningsdocument voor consumenten ingevoerd. Uw (potentiƫle) klanten zullen van u vooraf inzage krijgen in onder meer de diensten die u verleent en een indicatie van de beloning die u daarvoor krijgt, via provisie van de aanbieder of directe betaling door de klant.

De vorm van dit document is niet voorgeschreven, u krijgt dus zelf de ruimte om invulling te geven aan het dienstverleningsdocument, zolang het wel de verplichte informatie bevat.

De AFM krijgt relatief veel vragen van financieel dienstverleners over het dienstverleningsdocument. Daarom heeft de AFM een leidraad opgesteld waarin antwoord wordt gegeven op deze vragen en enige richting wordt gegeven aan de manier waarop wij kijken naar de invulling van dit nieuwe document. Let wel, het betreft dus tips, aandachtspunten en aanwijzingen om mee te nemen in de samenstelling van uw dienstverleningsdocument, het is geen verplicht standaarddocument.

De AFM wil met deze aandachtspunten bijdragen aan een goede inhoudelijke discussie op basis van doel en strekking van het dienstverleningsdocument.   

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel