Terug

AFM en Nibud lanceren financielechecklist.nl

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Consumenten die willen weten of ze op financieel gebied de zaken goed geregeld hebben kunnen dit controleren op www.financielechecklist.nl. Op deze site staan financiële tips over verschillende onderwerpen, als hypotheken, sparen, verzekeren, beleggen en lenen. Hiermee kunnen consumenten hun geldzaken op orde brengen. Vandaag lanceren de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) deze site. Beide instanties slaan hiermee de handen ineen om de consument zo goed mogelijk te begeleiden bij financiële keuzes.


Tips op maat
Moet ik mij zorgen maken over mijn hypotheek? Waar moet ik op letten bij verzekeringen? En hoe erg is het dat ik soms moeite heb met rondkomen? Consumenten met dit soort vragen kunnen vanaf vandaag terecht op www.financielechecklist.nl. De bezoeker krijgt op basis van vragen over zijn persoonlijke situatie, een actielijst met praktische informatie waarmee hij zijn geldzaken op orde kan brengen. Sinds de financiële crisis zien het Nibud en de AFM een toenemend aantal consumenten die twijfelen of ze op geldgebied alles goed geregeld hebben. Met de nieuwe site kan iedereen dit controleren en aanpakken.

Samenwerking AFM & Nibud
Deze site is het resultaat van een onlangs gestarte samenwerking tussen de AFM en het Nibud. Beide organisaties houden zich bezig met consumenten en financiën, maar vanuit verschillende invalshoeken. Het Nibud heeft veel expertise op het gebied van consumentenfinanciën, de AFM heeft veel kennis van financiële producten. Door kennis en ervaring te bundelen verwachten de AFM en het Nibud nog meer te kunnen betekenen voor de consument.

 

 

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel