Terug

AFM legt last onder dwangsom op aan Costa Madera S.A.

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 16 oktober 2008 een last onder dwangsom opgelegd aan Costa Madera S.A., Finca Valle Dorade, 200 m. Norte de Canalete de Upala, Costa Rica.

De last onder dwangsom is opgelegd omdat Costa Madera beleggingsobjecten in Nederland aanbiedt zonder te beschikken over een vergunning en Costa Madera niet heeft voldaan aan eerdere verzoeken van de AFM om te staken met het aanbieden van beleggingsobjecten tot het moment dat is voldaan aan de toepasselijke regelgeving.

Onder aanbieden in de zin van artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht valt ook het beheren of uitvoeren van een overeenkomst. Costa Madera biedt tot op heden beleggingsobjecten aan, aangezien zij overeenkomsten met participanten beheert. Zij is daarom verplicht de dwangsom te betalen. Costa Madera dient nog steeds te staken en gestaakt te blijven met het aanbieden van beleggingsobjecten tot het moment dat aan de toepasselijke regelgeving is voldaan.

De volledige beschikking kunt u hiernaast in PDF-formaat downloaden. Bij vragen of klachten kunt u ook contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0900-5400 540 (5 eurocent per minuut).

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel