Terug

Feitenonderzoek beleggingsverzekeringen afgerond

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft haar feitenonderzoek naar beleggingsverzekeringen afgerond. De AFM heeft de uitkomsten donderdag 9 oktober overhandigd aan de minister van Financiën, de opdrachtgever die op verzoek van de Tweede Kamer het onderzoek instelde.

Het feitenonderzoek bestaat uit twee delen. Het eerste geeft een overzicht van de ontwikkeling van de markt voor beleggingsverzekeringen sinds begin jaren negentig. Ook worden de werking, de producteigenschappen en de risico's van verschillende soorten beleggingsverzekeringen geschetst. Het tweede deel levert voor meer dan vijftig veelverkochte producten voor een aantal standaardsituaties inzicht in relevante productkenmerken.

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel