Terug

De AFM legt een last onder dwangsom op aan Robiplant Sp. z o.o.

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiële markten (“AFM”) maakt bekend dat zij op 6 mei 2008 een last onder dwangsom heeft opgelegd aan: Robiplant Sp. z o.o., Ostrimice 56, 72-412 Troszyn, Polen.

De last onder dwangsom is opgelegd, omdat Robiplant beleggingsobjecten in Nederland aanbiedt zonder te beschikken over een vergunning en Robiplant niet heeft voldaan aan eerdere verzoeken van de AFM om te staken met het aanbieden van beleggingsobjecten tot het moment dat is voldaan aan de toepasselijke regelgeving. Robiplant biedt tot op heden beleggingsobjecten aan, aangezien zij overeenkomsten met participanten beheert en biedt derhalve op grond van artikel 1:1 Wet op het financieel toezicht nog steeds beleggingsobjecten aan. Robiplant is daarom verplicht de dwangsom te betalen. Robiplant dient nog steeds te staken en gestaakt te blijven met het aanbieden van beleggingsobjecten tot het moment dat aan de toepasselijke regelgeving is voldaan.

De volledige beschikking kunt u op deze pagina downloaden in PDF-vorm. Bij vragen of klachten kunt u ook contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0900-5400 540 (0,05 euro per minuut).

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel