Go to content

Meldpunt Financiële Markten

Als consument of belegger heb je contact met het Meldpunt Financiële Markten. Het Meldpunt geeft antwoord op vragen en neemt meldingen en klachten over de financiële markt in ontvangst.

Informeer het meldpunt als er:

  • Aanwijzingen zijn dat een persoon of bedrijf op de financiële markt de regels overtreedt
  • Vermoedens bestaan dat een financiële onderneming actief is zonder AFM-vergunning (bekijk ‘check je aanbieder’)
  • Mogelijk sprake is van fraude, vervalsing, misleiding of oplichting
  • Een financieel advies is gegeven dat volgens jou niet goed is
De AFM kan geen persoonlijke problemen oplossen en biedt geen persoonlijk (financieel) advies of bemiddeling. Hiervoor moet je bij een jurist of financieel adviseur zijn. Klachten van consumenten laten ons zien waar er problemen zijn in de markt. Elk signaal kan aanleiding zijn voor een onderzoek en naar aanleiding van een onderzoek, kunnen we maatregelen treffen.

Als de AFM het vindt dat de melding ook belangrijk kan zijn voor andere toezichthouders dan zal zij deze informatie ook met hen delen. Jaarlijks melden meer dan vierduizend consumenten een klacht bij het Meldpunt. Hier lees je meer over wat de AFM doet met jouw melding.

In onze privacyverklaring kun je meer lezen over de taak van de AFM, de doelen waarvoor wij persoonsgegevens verwerken en met wie wij persoonsgegevens kunnen delen.   

 Contact 

Informatie over bijvoorbeeld verschillende financiële producten zoals beleggen, hypotheken en pensioenen kun je vinden op de consumentenpagina's. Ook vind je hier waarschuwingenvoor consumenten.

Heb je een vraag of wil je een melding of klacht doorgeven aan de AFM? Gebruik dan het contactformulier.

Daarnaast is het mogelijk om een e-mail te sturen naar info@afm.nl. Via de e-mail kun je een terugbelverzoek achter laten, door jouw telefoonnummer te vermelden. Wij vernemen graag van jou in dit bericht wat je wilt bespreken. Heb je geen dringende zaak, maar wil je wel telefonisch contact, dan kun je ons telefonisch bereiken op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur op telefoonnummer 08 00 54 00 54 0 (gratis)

Postadres

Autoriteit Financiële Markten
t.a.v. afdeling Meldpunt Financiële Markten
Antwoordnummer 11090
1000 PB AMSTERDAM