Terug

Rechtbank vernietigt boete van €150.000 aan de heer Kloezen

Nieuws

Uitspraak Rechtbank Rotterdam: de boete/lod wordt vernietigd

Bekijk hier de actuele stand van zaken.

De rechtbank Rotterdam heeft op 23 oktober 2019 in beroep de boete vernietigd die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in 2017 heeft opgelegd aan de heer Kloezen. Het boetebedrag was €150.000. 

De AFM heeft op 9 november 2017 een bestuurlijke boete van €150.000 opgelegd aan de heer P. Kloezen. De boete is opgelegd omdat Kloezen het eerste halfjaar van 2015 werkzaam was als beleidsbepaler, zonder door de AFM te zijn getoetst op geschiktheid en betrouwbaarheid. 

Volgens de rechtbank heeft de AFM de gestelde overtreding niet aangetoond. De rechtbank is van oordeel dat de dagelijks beleidsbepaler weliswaar niet was aangemeld, maar dat daarmee niet is aangetoond dat het beleid van de betreffende financiële dienstverlener werd bepaald door een persoon die niet geschikt of onbetrouwbaar was.

De AFM heeft hoger beroep ingesteld. De AFM heeft het eerdere persbericht, het boetebesluit en de beslissing op bezwaar van haar website verwijderd. 

Voor persvragen kunt u contact opnemen met Hendrik Jan Eijpe, woordvoerder AFM, via 06-22031978 of persvoorlichting@afm.nl.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel