Terug

Risico’s van beleggen in binaire opties, CfD’s en andere speculatieve producten

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

megafoon

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt particuliere beleggers opnieuw voor de risico’s van beleggen in Contracts for Differences (CfD’s) en andere speculatieve producten zoals binaire opties.

De AFM volgt hierin de Europese toezichthouder European Securities and Markets Authority (ESMA). Ook de AFM wijst op de gevaren en risico’s van de handel in deze producten. De uitkomsten van het onderzoek uit 2015 komen overeen met de punten waar ESMA aandacht voor vraagt.

Veel aanbieders bieden beleggers de mogelijkheid om deze producten online aan te kopen op basis van execution only. Hierbij toetsen zij niet of het product geschikt is voor de belegger. Zij wijzen vooral op de mogelijk te behalen winsten en het gemak waarmee beleggers kunnen handelen in deze producten. Hoe het product precies werkt en wat de risico's zijn wordt niet duidelijk vermeld. Beleggers stappen ergens in waarvan ze de mogelijke consequenties mogelijk niet overzien. Uit onderzoeken blijkt dat beleggers vaak hun volledige inleg kwijtraken.  

Sinds 2015 zijn Europese toezichthouders en de Cypriotische toezichthouder bezig om de problemen aan te pakken die Cypriotische aanbieders van deze producten veroorzaken.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel