Terug

Start AFM stakeholdersonderzoek: hoe doet de AFM haar werk?

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

praatballon

Update 3 januari 2017: Consumenten maken integraal onderdeel uit van het AFM stakeholderonderzoek. Er zijn 500 consumenten via het onderzoeksbureau TNS uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek.

Vandaag start de Autoriteit Financiële Markten (AFM) met een stakeholdersonderzoek dat door marktonderzoekbureau TNS Nipo wordt uitgevoerd. 

Waarom dit onderzoek?

Als gedragstoezichthouder op de financiële markt maakt de AFM zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. We streven er daarbij naar om zo effectief mogelijk toezicht te houden. Dit betekent dat we zelf ook regelmatig ons eigen functioneren tegen het licht houden. Met dit onderzoek kunnen we daar lering uit trekken voor de toekomst.

Meedoen?

Vandaag ontvangen verschillende stakeholders een uitnodiging voor deelname. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel meedoen? Dan nodigen we u graag uit om hieraan deel te nemen. Ook als u geen direct contact heeft met de AFM, maar wel met ons toezicht te maken heeft, kunt u meedoen. Wij waarderen dit zeer.

Over de vragenlijst

De vragenlijst kan tot en met uiterlijk woensdag 18 januari 2017 ingevuld worden (was oorspronkelijk maandag 16 januari 2017). Het invullen van de vragenlijst duurt circa 10 minuten. De deelname aan het onderzoek is uiteraard geheel vrijwillig. De resultaten worden door TNS Nipo anoniem verwerkt tot een eindrapport. De AFM weet niet welke personen of instellingen aan het onderzoek meewerken. De resultaten worden alleen per doelgroep op totaalniveau beschreven. De resultaten van het onderzoek worden op een later moment gepubliceerd door de AFM.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Ziedses Des Plantes, woordvoerder AFM, via 06 – 215 97 012 of marieke.ziedses.des.plantes@afm.nl.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel