Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

nieuwsbericht-adviseur-klant-goud-gevuld
Nieuws 19/12/17

Heb jij nog een beleggingsverzekering (woekerpolis)? Laat je gratis adviseren

Het kan zijn dat jij een beleggingsverzekering hebt, in de media woekerpolis genoemd. Ben jij nog niet ingegaan op brieven van verzekeraars om naar die beleggingsverzekering te kijken? Dan raadt de Autoriteit Financiële Markten je aan om alsnog gratis ‘hersteladvies’ in te winnen.

Financieel voordeel

Je hebt de beleggingsverzekering misschien gekocht om wat vermogen op te bouwen voor het aflossen van jouw hypotheek. Of bijvoorbeeld om jouw pensioen aan te vullen. Het is helaas gebleken dat het opgebouwde bedrag in de meeste gevallen tegenvalt. Er zijn nu alternatieven voor beleggingsverzekeringen beschikbaar in de markt. Het kan zijn dat een aanpassing van de polis jou een financieel voordeel oplevert. 

Gratis hersteladvies

Bijna iedereen heeft de afgelopen jaren van zijn verzekeraar informatie gekregen. Hierin stond welke verbetermogelijkheden je hebt en welke actie je kunt ondernemen. De meerderheid van de mensen heeft al actie ondernomen. Heb jij in het verleden nog niets hiermee gedaan? Neem dan contact op voor een hersteladvies. Dat kan nog steeds. Bij jouw eigen adviseur, verzekeraar of bij het loket hersteladvies beleggingsverzekeringen. En dit hersteladvies is gratis.
Meer achtergrondinformatie en bijvoorbeeld een stappenplan vind je ook op de website van het Nibud.

Bij vragen kunnen consumenten contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0800-5400 540 (gratis).

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.