Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

esma-logo
Nieuws 17/04/20

ESMA publiceert nieuwe Q&A over alternatieve prestatiemaatstaven (APM)

De Europese autoriteit voor effecten en markten (ESMA) heeft een nieuwe Q&A gepubliceerd voor uitgevende instellingen. Deze vragen en antwoorden gaan over de toepassing van de ESMA richtlijnen voor alternatieve prestatiemaatstaven (APM’s) in coronatijd.

De nieuwe Q&A benadrukt dat uitgevende instellingen die eventuele effecten van de Covid-19 in hun APM’s willen tonen, rekening moeten houden met de huidige spelregels van de ESMA APM Guidelines. Uitgevende instellingen moeten terughoudend zijn met het formuleren van nieuwe alternatieve prestatiemaatstaven of het wijzigen van definities en calculaties.

Alternative performance measure (APM’s)

Met een APM schetst een onderneming een maatstaf voor haar historische of toekomstige financiële prestaties, posities of kasstromen. ESMA heeft richtsnoeren vastgesteld over de wijze waarop ondernemingen APM’s moeten presenteren, om zo de vergelijkbaarheid, betrouwbaarheid en begrijpelijkheid ervan te bevorderen.

AFM volgt ontwikkelingen nauwlettend

De AFM volgt de ontwikkelingen op de financiële markten nauwlettend in het belang van stabiele en ordelijke financiële markten. De AFM werkt daarbij samen met toezichthouders in binnen- en buitenland en staat in direct contact met handels- en marktpartijen.

Journalisten kunnen contact opnemen met Maarten Dijksma, woordvoerder AFM, via 06- 11 34 02 81 of maarten.dijksma@afm.nl.

 

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.