Go to content

IT & Data

Wil jij meewerken aan een gestroomlijnde informatievoorziening voor de AFM? Of de verbindende schakel tussen de afdeling Informatiemanagement en onze interne gebruikers worden? Geef jij vorm aan onze ambitie om een meer technologie- en datagedreven toezichthouder te worden?  

Voor de AFM wordt informatietechnologie steeds belangrijker. Bij de ontwikkeling naar een meer datagedreven toezichthouder speelt de afdeling Informatiemanagement een belangrijke rol als regieorganisatie.

Chung Wong

"Goed toezicht vereist goed informatiemanagement"

De afdeling Informatiemanagement zorgt ervoor dat de informatiebehoeften die vanuit verschillende werk- en bedrijfsprocessen ontstaan, worden vertaald naar een juiste informatievoorziening. Uiteraard passend binnen de interne kaders en wet- en regelgeving. Wij professionaliseren het ‘demand management’ en voeren de regie over de levering van IT-diensten door externe leveranciers. Daarnaast helpen we collega’s bij het zo effectief en efficiënt mogelijk gebruiken van de verschillende ICT-oplossingen, bijvoorbeeld door het verzorgen van opleidingen en maatwerkondersteuning. De afdeling bestaat uit drie teams: Business Solutions, Architectuur & Consultancy en Vendors & Services.

Alsjeblieft accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.

Dataspecialisten over werken bij de AFM

Datagedreven toezicht

Of je nou data-engineer, toezichthouder of gedragswetenschapper bent, bij de AFM werken we vanuit een groot aantal verschillende expertises en disciplines met data. Daar zit een visie op datagedreven toezicht achter.


De financiële wereld verandert razendsnel en bij de AFM willen we grip houden op de financiële markten. Dit houdt onder meer in dat we die markten goed doorgronden en dat we in staat zijn om proactief en vroegtijdig risicovolle trends te signaleren. We willen ook zo effectief en efficiënt mogelijk toezicht houden. Om deze doelen te bereiken zijn we gestructureerd bezig met het datagedreven maken van ons toezicht.

""

"Er zijn steeds weer interessante technische puzzels om op te lossen"

Contact met een van onze collega's?

Wil je eens vrijblijvend met een recruiter of collega van een bepaald team praten? Laat je contactgegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur een e-mail met je contactgegevens naar recruitment@afm.nl

Datagedreven toezicht betekent dat we gebruik maken van data en data-analyse om effectiever toezicht te houden. De inzichten die we opdoen door data te verzamelen, analyseren en doorgronden, vormen de leidraad van ons toezicht. Het is een manier van toezichthouden waarbij we in alle stappen van het toezichtproces kijken op welke manier data kan helpen om toezichtvragen te beantwoorden en beter onderbouwde, risicogestuurde keuzes te maken. Dit doen we altijd door verschillende expertises en disciplines samen te brengen.