Go to content

De AFM voor professionals

Je hebt ruime werkervaring en denkt na over de rest van je carrière. Ga je jezelf verbreden als manager of juist de diepte in als specialist? Misschien zoek je nog meer inhoudelijke uitdaging, meer maatschappelijke impact? En wil je niet werken voor één organisatie maar invloed uitoefenen op een complete sector? De AFM biedt het je allemaal.

""

Als ervaren professional kun je bij de AFM meer doen dan je denkt. 

Als ervaren professional kun je bij de AFM meer doen dan je denkt. Uiteraard zoeken we mensen met kennis van en ervaring in de financiële sector, die zich willen inzetten voor eerlijke en transparante financiële markten. Maar we bieden ook interessante carrièremogelijkheden op het gebied van accountancy, gedragswetenschap, data science, ICT of het juridische domein.

Je werkt op hoog niveau, gaat om tafel met bestuurders van financiële instellingen of met experts in jouw vakgebied. Je onderzoekt, vraagt door, treedt buiten je standaard referentiekader en zoekt in multidisciplinaire teams naar antwoorden en oplossingen.

Bart Zwartjes-410x250

"Door de sterk digitaliserende wereld ontstaan er nieuwe dynamieken en risico's"

Hoe we werken

De AFM heeft als ambitie om een grensverleggende toezichthouder te worden, op meerdere gebieden. Dat kan alleen met medewerkers die autonoom denken en handelen maar ook de verbinding zoeken met collega’s en marktpartijen om gezamenlijk tot oplossingen te komen. Een zorgvuldige en doortastende aanpak staat daarbij centraal.

Toezichtacademie

Wie in dienst komt bij de AFM is niet automatisch een toezichthouder. Toezicht houden is een vak, dat vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Binnen de AFM is daarom de Toezichtacademie opgezet, een inhouse learning en development center. Iedere nieuwe AFM’er begint hier met een basisopleiding toezicht (wie niet als toezichthouder gaat werken, volgt een verkort traject).

Daarnaast verzorgt de Toezichtacademie diverse trainingsmodules aan onze toezichthouders, variërend van open source intelligence onderzoek tot een masterclass beïnvloedingsvaardigheden. Deze trainingen worden gegeven door interne experts of externe professionals. De academie heeft een groot aanbod van modules op uiteenlopende onderwerpen.

Alsjeblieft accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.

Teun van der Velden, Renate Jules, Stefan Romeijn en Rebekka Levy over Werken bij de AFM

Future Leader Program

Het Future Leader Program is een leiderschapsprogramma speciaal voor AFM-medewerkers die een leidinggevende rol als manager ambiëren. Met dit programma investeren we in de ontwikkeling van onze toekomstige leiders, die een belangrijke bijdrage leveren aan onze ambitie om een aantoonbaar grensverleggende toezichthouder te worden. Elk jaar doen 8 medewerkers aan dit programma mee.