Go to content
""
Nieuws 12/06/23

AFM consulteert Leidraad duurzaamheidsclaims

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) biedt een Leidraad duurzaamheidsclaims ter consultatie aan. Met deze leidraad geven wij handvatten aan marktpartijen voor het doen van correcte, duidelijke en niet-misleidende duurzaamheidsclaims. De consultatie loopt tot 24 juli 2023.  

Handvatten voor het doen van duurzaamheidsclaims

De financiële sector heeft een cruciale rol bij de verduurzaming van de economie. In (marketing)uitingen van marktpartijen staan vaak duurzaamheidsambities en andere duurzaamheidsclaims beschreven.

Wij vinden transparantie over duurzaamheidsaspecten van groot belang. Wij zien de groeiende aandacht hiervoor bij marktpartijen dan ook als een positieve ontwikkeling. Informatie moet correct, duidelijk en niet-misleidend zijn. Dit geldt ook voor duurzaamheidsclaims.

In de Leidraad duurzaamheidsclaims vinden financiële ondernemingen en pensioenuitvoerders handvatten om te voldoen aan de bestaande informatieverstrekkingsnormen.

Mogelijkheid om te reageren tot 24 juli 2023

Wij bieden marktpartijen de mogelijkheid om te reageren op de leidraad. Vindt u de leidraad duidelijk en bruikbaar? U kunt reageren tot 24 juli 2023. Stuur uw reactie naar leidraadduurzaamheidsclaims@afm.nl.

Publicatie na consultatie

De leidraad wordt op basis van de reacties waar nodig aangepast. Daarna publiceren wij deze op onze website. Daarbij publiceren wij ook een ‘feedbackstatement’, waarin wordt aangegeven wat we met de reacties op de consultatie hebben gedaan.

Contact bij dit artikel

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte.