Go to content
Artikel 14/09/22

AFM-bijdragen op Eurofi Financial Forum

Tijdens het Eurofi Financial Forum (7,8 en 9 september 2022 in Praag) is gesproken over de onrust op de financiële markten in de context van een energiecrisis, extreme inflatie en doorlopende geopolitieke spanningen. AFM-bestuurder Hanzo van Beusekom en Barbara Antonides (Manager Strategie, Beleid en Internationale zaken) spraken over de MiFIR-review en de Retail Investment Strategie.

Eurofi brengt elk halfjaar Europese beleidsmakers, marktpartijen en verschillende toezichthouders samen om de belangrijke ontwikkelingen op de Europese financiële markten, Europese regelgeving en financieel toezicht te bespreken.

Paneldiscussie

Hanzo van Beusekom leidde een panel waarin werd gesproken over payment for order flow (pfof), transparantie en de consolidated tape. Hij benadrukte het belang van een level playing field in Europa, waarvoor een outright ban wel de meest simpele oplossing is.

Retail Investment Strategie

Barbara Antonides nam deel aan een panel waarin het draaide om de Retail Investment Strategie (RIS). Zij deelde de praktijkervaringen in/op de Nederlandse markt deelde en de positieve ervaringen van onze toezichtaanpak. Ook maakte zij van de gelegenheid gebruik om onze wensen op tafel te leggen.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.