Go to content
Aandelen informatie op mobiele telefoon
Lezing 17/05/22

Paul-Willem van Gerwen op Amsterdam Propriety Trading-event: ‘Opkomst en populariteit van cryptoderivaten heeft onze aandacht’

Tijdens Amsterdam Proprietary Trading Managers' Meeting, het jaarlijkse event voor de derivatenmarkt, heeft Paul-Willem van Gerwen (hoofd Kapitaalmarktinfrastructuur en Transparantietoezicht bij de AFM), donderdag 12 mei de keynote verzorgd.

Ten overstaan van een gemengd gezelschap derivatenmarktspelers in de Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam, sprak Van Gerwen over de huidige risico’s en kansen op de kapitaalmarkten in het après brexit-tijdperk.

‘De opkomst en populariteit van cryptoderivaten heeft onze aandacht. We zien risico’s, zoals gebrek aan transparantie, manipulatie en andere vormen van criminele activiteit. Ook de volatiliteit op de cryptoderivatenmarkten brengt risico’s met zich mee. In het geval van grote prijsveranderingen is het namelijk zeer de vraag of de partijen hun beloftes kunnen waarmaken.’

Er was ook oog voor kansen, waaronder de ontwikkeling van een consolidated tape voor de Europese markten. En hoewel de FCA als gevolg van brexit het EU-strijdtoneel heeft verlaten, wees Van Gerwen op de hernieuwde samenwerking met de FCA als medetoezichthouder op dezelfde handelsplatformen. 

Lees hier de hele speech (pdf, 250kb). 

 
 

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.