Consultatie 15/07/22

Consultatie van gewijzigde beleidsregel geschiktheid

Per 15 juli 2022 is de consultatie van de gewijzigde Beleidsregel Geschiktheid gestart. Deze beleidsregel beschrijft het kader dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) gebruiken bij de geschiktheidstoetsingen van beleidsbepalers in de financiële sector. Marktpartijen kunnen tot en met 15 september 2022 reageren op wijzigingen van de Beleidsregel geschiktheid 2012. 

De afgelopen tijd zijn door de toezichthouders benodigde wijzigingen geïnventariseerd en verwerkt in de Beleidsregel. Ook zijn er wijzigingen doorgevoerd naar aanleiding van aanpassingen in nationale en Europese wet- en regelgeving. Nu worden marktpartijen uitgenodigd te reageren op de voorgenomen wijzigingen.

Wat wordt geconsulteerd?

Er worden twee documenten geconsulteerd door de AFM en DNB. Dit zijn:

Reageren met reactieformulier

Reacties op deze consultatie kunnen aan de AFM worden gestuurd via consultatie_beleidsr@afm.nl. De deadline voor het insturen van reacties is 15 september 2022. Consultatiereacties zullen openbaar worden gemaakt na afloop van de consultatieperiode. Ook zullen wij in een feedbackstatement kenbaar maken wat wij met de reacties uit de consultatie hebben gedaan.

Vervolg

De reacties op deze consultatie worden beoordeeld en waar nodig worden de beleidsregel en de toelichting hierop aangepast. De definitieve versie wordt gepubliceerd in de Staatscourant en, samen met het feedbackstatement, op de websites van de AFM en DNB. Naar verwachting wordt de beleidsregel eind 2022 gepubliceerd. De aangepaste beleidsregel is vanaf dat moment van kracht.

Vragen

De consultatie loopt tot en met 15 september 2022. Voor vragen kunt u contact opnemen met de AFM via consultatie_beleidsr@afm.nl of met DNB via consultatie@dnb.nl. Het is niet nodig uw reactie aan beide toezichthouders te sturen.

Contact bij dit artikel

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte.