signalenmonitor-web
Nieuws 29/11/21

Overstap financieel dienstverleners naar AFM-portaal

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) vraagt financieel dienstverleners om zich te registreren in het nieuwe AFM-portaal. Het portaal is de verzamelplaats voor het doorgeven van wijzigingen in een organisatie. Registratie is ook noodzakelijk om vragenlijsten in te vullen, zoals de Marktmonitor

 

Van ruim 5000 financieel dienstverleners die nog geen account hadden voor het nieuwe portaal hebben inmiddels ongeveer 4200 partijen de afgelopen periode een e-mail van de AFM gekregen. In de e-mail is een link naar de instructie op onze website toegevoegd. In de komende week, zal ook de rest van de ondernemingen worden aangeschreven.

Aanmaken account moet door statutair bestuurder

Om een account aan te maken, moet een van de dagelijks beleidsbepalers zich met een (persoonlijk) zakelijk mailadres eenmalig registeren en daar dan de onderneming aan koppelen. Dit zijn de statutair bestuurders in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Zodra de dagelijks beleidsbepaler de onderneming heeft gekoppeld, krijgt diegene de rol van wettelijke vertegenwoordiger en is het mogelijk om iemand te machtigen. Deze gemachtigde kan namens de onderneming wijzigingen doorvoeren en/of diensten aanvragen in het AFM Portaal.

Het AFM Portaal vervangt het digitaal loket. Het portaal sluit beter aan op de laatste technologische ontwikkelingen. De inloggegevens voor het digitaal loket zijn niet bruikbaar voor het AFM Portaal. Het digitaal loket blijft alleen nog beschikbaar voor de dienstverleningsdocumenten-generator.

Contact bij dit artikel

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte.