Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

praatballon
Nieuws 11/06/18

AFM in gelijk gesteld in tuchtzaak tegen accountant FC Twente

De Accountantskamer heeft op 8 juni 2018 de drie klachten gegrond verklaard, die de AFM heeft ingediend tegen de accountant die onterecht de jaarrekeningen van FC Twente heeft goedgekeurd over de boekjaren 2012/2013 en 2013/2014. De accountant heeft onvoldoende gedaan om deze jaarrekeningen goed te controleren. Hierdoor is een verkeerd beeld ontstaan over de financiële positie van FC Twente in die periode. Beide jaarrekeningen zijn later ingetrokken en opnieuw vastgesteld.

Maatregel

De Accountantskamer legt in deze zaak de maatregel op van een tijdelijke doorhaling van 1 maand in het accountantsregister. Het doel van een tuchtmaatregel is om niet-professioneel gedrag te corrigeren om herhaling van gemaakte fouten te voorkomen en op die manier bij te dragen aan normontwikkeling binnen de (beroeps)groep.

Vertrouwen geschaad

Gebruikers van de jaarrekening moeten gerechtvaardigd kunnen vertrouwen op de informatie uit de jaarrekening en de handtekening van de accountant onder een controle verklaring. Door zijn handelswijze heeft de betrokken accountant het door het maatschappelijke verkeer te stellen vertrouwen in de beroepsgroep geschaad, aldus de uitspraak van de Accountantskamer.

Journalisten kunnen contact opnemen met Daniëlle de Jong, woordvoerder AFM, via 020 797 2129 of via danielle.de.jong@afm.nl.

 

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.