Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

praatballon
Nieuws 23/06/17

Na 1 juni geen garantie voor tijdige afhandeling nieuwe aanvragen MiFID II

De deadline voor de vergunningaanvraag voor nieuwe marktpartijen die onder MiFID II vallen, is op 1 juni verstreken. Marktpartijen die na 1 juni hun aanvraag indienen, lopen daarom de kans dat de AFM hun aanvraag niet tijdig kan afhandelen. Ondernemingen die vóór die tijd een vergunning hebben aangevraagd, kunnen ervan op aan dat die wordt behandeld voordat de nieuwe wet in werking treedt op 3 januari.

Per 3 januari 2018 worden onder MiFID II nieuwe marktpartijen vergunningplichtig die voorheen vrijgesteld waren. De AFM verwacht een groot aantal nieuwe aanvragen en de behandeltijd van een aanvraag kan als gevolg daarvan aanzienlijk oplopen. Om die reden heeft de AFM haar loket voor het indienen van een vergunningaanvraag al vanaf 1 april 2017 opengesteld. Aanvragen die later dan 1 juni 2017 en/of incompleet worden ingediend, kunnen mogelijk niet op tijd worden afgehandeld. Als gevolg kunnen deze marktpartijen vanaf 3 januari 2018 hun activiteiten niet meer uitvoeren.

Ook ondernemingen die voor eigen rekening handelen in grondstoffenderivaten, emissierechten of derivaten daarvan, moeten op 3 januari 2018 een vergunning hebben. Behalve wanneer ze gebruik kunnen maken van de uitzondering voor nevenactiviteiten en dat voor die tijd bij de AFM hebben gemeld.

 

Contact bij dit artikel

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte.