Terug

Op mijn website staat een advertentie van een verzekeraar. Is mijn website vergunningplichtig?

Dit is afhankelijk van de inrichting van de advertentie. Sommige advertenties zijn vormgegeven als een statische advertentie. Het enige wat de bezoeker kan doen is op de advertentie, ook wel de banner genaamd, klikken. Bezoekers die op de banner klikken, worden doorgeleid naar de website van de aanbieder. Andere advertenties zijn interactief. Dit wil zeggen dat bezoekers gegevens invullen of selectiemogelijkheden hebben in de advertentie alvorens ze worden doorgeleid naar de website van de aanbieder.

Als er op uw website slechts een statische advertentie staat, dan leidt dat niet tot een vergunningplicht. Een interactieve advertentie hoeft niet automatisch tot een vergunningplicht van de website te leiden. Als een interactieve advertentie relevante gegevens inwint, dan is er mogelijk wel sprake van een vergunningplicht van de website.

Zie ook de vraag ‘Op mijn website staat een vergelijkingsmodule. Is mijn website aan het bemiddelen?’. Verder is er ook sprake van een vergunningplicht als uw website relevante informatie van de bezoeker doorgeeft aan een bemiddelaar of aanbieder. Bij twijfel raden wij u aan om contact op te nemen met het Ondernemersloket.Naar alle veelgestelde vragen