Terug

Moet een betaaldienstverlener bij het afhandelen van een betaaldienst in combinatie met een valutawissel vooraf alle kosten van de betaaldienst en de wissel melden, ook kosten die de betaaldienstverlener van de ontvanger in rekening brengt?

De betaaldienstverlener moet de betaler die een betaling wil verrichten binnen de EER en hiervoor een valutawissel in Euro of een andere valuta van een lidstaat nodig heeft, alle kosten melden voor de valutawissel en dus het volle bedrag overboeken.

De betaaldienstverlener van de ontvanger kan met de ontvanger overeenkomen dat kosten, te betalen door de ontvanger, van het bedrag worden afgeboekt voordat de betaling wordt uitgevoerd. Na uitvoering, moet de ontvanger geïnformeerd worden over de hoogte van de kosten en de hoogte van het overgeboekte bedrag.

De betaaldienstverlener van de betaler hoeft de betaler niet te informeren over kosten die door de betaaldienstverlener van de ontvanger aan de ontvanger in rekening worden gebracht.Naar alle veelgestelde vragen