Terug

Ik ben een beheerder van beleggingsinstellingen met een vergunning in het VK en wil deelnemingsrechten in door mij beheerde beleggingsinstellingen aanbieden in Nederland. Mag dit na brexit?

Met ingang van 2021 mag u alleen nog deelnemingsrechten in door u beheerde alternatieve beleggingsinstellingen aanbieden aan professionele beleggers in Nederland of Nederlandse alternatieve beleggingsinstellingen beheren onder het nationale private placement regime (artikel 42 AIFMD). U kunt in het AFM Portaal notificaties voor dit private placement indienen.

Als u gebruik maakt van een Europees Paspoort om de door u beheerde alternatieve beleggingsinstellingen aan te bieden in Nederland, of Nederlandse alternatieve beleggingsinstellingen te beheren, dan is dit paspoort per 1 januari 2021 komen te vervallen. Indien u de door u beheerde alternatieve beleggingsinstellingen wenst aan te blijven bieden in Nederland (bijvoorbeeld omdat er al Nederlandse participanten deelnemen in de door u beheerde beleggingsinstellingen) of als u Nederlandse alternatieve beleggingsinstellingen wilt blijven beheren vanaf 1 januari 2021, dient u via het AFM Portaal een notificatie in te dienen onder Nationale Private Placement Regime (artikel 42 AIFMD). 

Onder het Nationale Private Placement Regime kan alleen aangeboden worden aan gekwalificeerde beleggers. Het aanbieden van beleggingsdiensten zoals nu mogelijk is met het Europees Paspoort (artikel 33 AIFMD), is niet mogelijk onder het Nationale Private Placement Regime.Naar alle veelgestelde vragen