Terug

Ik ben een beheerder van beleggingsinstellingen met een vergunning in het VK en wil deelnemingsrechten in door mij beheerde beleggingsinstellingen aanbieden in Nederland. Mag dit na brexit?

Dat ligt aan de afspraken tussen de EU en het VK. We schetsen hieronder de situatie met en zonder deal. 

Situatie bij brexit met deal

Bereiken de EU en het VK overeenstemming over de wijze van brexit? Dan geldt een overgangsperiode tot 31 december 2020. U kunt dan tot en met 31 december 2020 gebruikmaken van uw Europese paspoort en deelnemingsrechten in door u beheerde alternatieve beleggingsinstellingen aanbieden in Nederland aan professionele beleggers (en niet-professionele beleggers wanneer is voldaan aan additionele eisen) of Nederlandse alternatieve beleggingsinstellingen beheren.

Situatie bij no-deal brexit

Bereiken de EU en het VK geen overeenstemming bereiken over de wijze van brexit? Dan is er ook geen overgangsperiode. U mag dan alleen nog deelnemingsrechten in door u beheerde alternatieve beleggingsinstellingen aanbieden aan professionele beleggers in Nederland of Nederlandse alternatieve beleggingsinstellingen beheren onder het nationale private placement regime (artikel 42 AIFMD). U kunt notificaties voor dit private placement indienen.

Naar alle veelgestelde vragen