Terug

Ageas (NL) N.V.

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

  • Publicatie datum 23 jun 2011 - 07:33
  • Statutaire naam Ageas (NL) N.V.
  • Titel Gereglementeerde informatie - Ageas draagt haar portefeuille van herverzekeringsverplichtingen in run-off over aan Swiss Re
  • Bericht Ageas kondigt aan een akkoord te hebben gesloten om het geheel van de aflopende herverzekeringsportefeuille van Intreinco N.V. (Intreinco), de vroegere herverzekeringscaptive van de Fortis Groep, over te dragen aan Swiss Re. Tussen 2000 en 2008 heeft Intreinco herverzekeringsverplichtingen van huidige en vroegere Ageas verzekeringsdochters onderschreven waaronder AG Insurance SA/NV, Ageas Insurance Ltd, Amlin Corporate Insurance N.V. en ASR Schadeverzekering N.V. Intreinco heeft geen nieuwe dossiers meer onderschreven sinds 2009. De transactie is consistent met het engagement dat Ageas is aangegaan om maximale aandeelhouderswaarde te halen uit de zaken uit het verleden en om haar organisatiestructuur te vereenvoudigen. Voor wat betreft Swiss Re is de transactie in lijn met haar risicobeleid en onderstreept ze het engagement van Swiss Re om aan clienten run-off oplossingen ter beschikking te stellen. De afronding van de transactie is onderhevig aan bepaalde goedkeuringen en wordt verwacht voor het einde van 2011. Hierna zal de Algemene Rekening van Ageas geen herverzekeringsverplichtingen meer inhouden.

Gerelateerde downloads

201106230000000001_NL_Intreinco_Swiss_23062011_019.pdf

Datum laatste update: 21 september 2020

Informatie delen

Delen via: deel