Terug

De AFM en brexit

Als gevolg van brexit willen sommige ondernemingen uit het Verenigd Koningrijk (VK) zich vestigen in Nederland. Ook Nederlandse bedrijven, die handelen met de VK hebben vragen over de gevolgen van brexit.

 

Op vrijdag 31 januari 2020 heeft het VK de EU verlaten, waarmee brexit een feit is. Nu geldt een overgangsperiode, die duurt tot en met 31 december 2020. Afgesproken is dat alle wetten en regels van de Europese Unie gedurende deze overgangsperiode van kracht blijven in het VK. Dat wil zeggen dat tijdens deze overgangsperiode voor burgers en ondernemers niets verandert ten opzichte van de situatie toen het VK nog lid was van de EU. Zo zijn bijvoorbeeld alle vergunningen van Britse bedrijven gewoon geldig in de EU.

 

Hieronder staan de meest gestelde vragen en antwoorden die de AFM over dit onderwerp krijgt. De Europese toezichthouder ESMA heeft een document opgesteld over de rapportageverplichtingen van Britse instellingen nu Brexit een feit is. 

Bedrijf uit het VK wil naar Nederland

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik mijn onderneming als gevolg van brexit in Nederland wil vestigen?

Nederlands bedrijf handelt met ondernemingen in het VK

Mijn onderneming handelt met ondernemingen in het VK. Waar moet ik rekening mee houden nu brexit een feit is?

Rol van de AFM bij brexit

Brexit zal gevolgen hebben voor de financiële markten. De veranderingen kunnen leiden tot gebreken in het toezicht of een verstoring in dienstverlening aan en door Nederlandse ondernemingen.

Informatie delen

Delen via: deel
Alle onderwerpen