Terug

Meld je aan voor het AFM-event op 2 juni!

Nieuws

pensioenevent-illustratie

De AFM organiseert op donderdagmiddag 2 juni haar eerste pensioenevent. Dat doen we omdat het gedragstoezicht van de AFM in het nieuwe stelsel belangrijker wordt. We hopen dat iedere pensioenuitvoerder en pensioenuitvoeringsorganisatie (PUO) met ten minste één bestuurder van de partij is.

In gesprek met de sector

We gaan tijdens het event in gesprek met de sector over wat het AFM-toezicht inhoudt. Maar we horen van pensioenuitvoerders en PUO’s ook graag wat zij van de AFM verwachten. Het evenement vindt plaats in het Novotel in Hoofddorp. Deelname is gratis. Naast bestuurders zijn ook andere professionals uit de pensioensector welkom. Eerder verstuurden we al een save the date. Wil je ook een uitnodiging ontvangen, stuur dan een mailtje aan pensioenevent@afm.nl. 

Contact en ideeënuitwisseling versterken

Het AFM-event is een van de manieren waarop de AFM het contact en ideeënuitwisseling met de sector wil versterken voor en tijdens de transitie naar het nieuwe stelsel. Juist omdat er veel vragen op de pensioensector af zullen komen, willen we de komende tijd veel meer en direct contact met de pensioenpartijen. Dit doen we bijvoorbeeld via dit Transitiebulletin, dat puur gericht is op de pensioentransitie, en bovendien heel praktisch.

Daarnaast organiseren we dit jaar meerdere verkennende gesprekken en rondetafels, bijvoorbeeld over keuzebegeleiding, communicatieplannen en het risicopreferentieonderzoek. Met een aantal pensioenuitvoerders voeren we ook één-op-één gesprekken om een goed beeld te krijgen van de sector en ideeën die leven over ons toezicht en de guidance die we bieden. 

Contact opnemen? Dat kan, wij horen graag van je

Het pensioenteam is altijd bereikbaar via pensioen@afm.nl, voor vragen en opmerkingen of de aanvraag van een gesprek. En mocht je ideeën hebben voor onderwerpen voor het Transitiebulletin pensioenen, dan horen we die natuurlijk graag.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel