Terug

Europees onderzoek naar kosten en vergoedingen retailbeleggers bij ICBE-fondsen

Nieuws

europa

De AFM gaat onderzoek doen naar kosten en vergoedingen die beheerders van ICBE-fondsen in rekening brengen aan retailbeleggers. Dit onderzoek is onderdeel van een gezamenlijke inspanning (common supervisory action) geïnitieerd door de Europees toezichthouder ESMA. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de nationale toezichthouders van de verschillende landen.

Bescherming van beleggers

Het doel van dit onderzoek is om vast te stellen of onder toezicht staande ondernemingen zich houden aan de ICBE-vereisten met betrekking tot kosten en of ze geen onnodige kosten in rekening brengen bij deelnemers. Daarnaast draagt het onderzoek bij aan de consistentie van het toezicht binnen Europa op het gebied van kosten en daarmee aan de bescherming van beleggers in Europa. De kosten en prestaties van retailbeleggingsproducten zijn aangemerkt als een van de strategische toezichtprioriteiten in Europees verband.  

Binnenkort duidelijkheid over onderzoekspopulatie

De AFM selecteert  op korte termijn een aantal partijen die wij gaan onderzoeken. Indien u behoort tot de onderzoekspopulatie dan wordt u hierover separaat geinformeerd.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel