Terug

Vakbekwaamheidseisen Voor Adviseurs, bemiddelaars & gevolmachtigd agenten

Financiële dienstverleners en hun klantmedewerkers moeten voldoen aan vakbekwaamheidseisen. Daarnaast geldt een diplomaplicht voor klantmedewerkers die adviseren.

Financiële dienstverleners zijn zowel banken en verzekeraars die financiële producten aanbieden, erin bemiddelen en over adviseren, als adviseurs, (verbonden) bemiddelaars en gevolmachtigd agenten.

Voor wie gelden de eisen?

De vakbekwaamheidseisen gelden voor alle klantmedewerkers die inhoudelijk klantcontact hebben. Deze eisen kunnen dus zowel voor u als voor uw eventuele werknemers van toepassing zijn. Daarnaast geldt er een diplomaplicht voor klantmedewerkers die adviseren.

Klantmedewerkers en vergunninghouders

Als vergunninghouder moet u ervoor zorgen dat alle klantmedewerkers permanent actueel vakbekwaam zijn.

Dit betekent dat klantmedewerkers vakbekwaam zijn, dat zij op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen op hun vakgebied en deze kunnen toepassen in hun werk. Deze verplichting geldt voor elke medewerker met inhoudelijk klantcontact.

Lees verder

Klantmedewerkers die adviseren: adviseurs

Als u adviseert, dan heeft u een geldig diploma nodig voor het onderwerp waarin u adviseert. Ook een medewerker die adviseert heeft een geldig diploma nodig.

Lees verder

Informatie delen

Delen via: deel
Alle onderwerpen voor Adviseurs, bemiddelaars & gevolmachtigd agenten