Terug

Marktmonitor 2018 Voor Adviseurs & bemiddelaars

Vanaf begin april 2018 kan de eerste groep adviseurs en bemiddelaars de marktmonitor 2018 invullen. De marktmonitor is de jaarlijkse uitvraag van de AFM onder adviseurs, bemiddelaars en gevolmachtigd agenten. In deze vragenlijst worden voornamelijk bedrijfsspecifieke gegevens uitgevraagd. Deze gegevens hebben tot doel de AFM inzicht te geven in de markt van adviseurs en bemiddelaars en de daaruit voorkomende risico’s. Met de inzichten kan de AFM haar toezicht gerichter inzetten.

Reactietermijn

Heeft u na het invullen van de vragenlijst problemen met het downloaden van de antwoorden als pdf-bestand? Stuur dan een e-mail naar ondernemersloket@afm.nl. U kunt wel al de vragenlijst verzenden. Later ontvangt u van ons dan de ingevulde vragenlijst in pdf-formaat. 

 

De AFM heeft de circa 7.100 financiële dienstverleners opgesplitst in drie groepen. Zo zijn we voor uw vragen beter bereikbaar. In de aankondigingsbrief, die uiterlijk eind maart wordt verzonden, kunt u lezen in welke groep uw kantoor is ingedeeld. De datum waarop u kunt starten met het invullen van de marktmonitor adviseurs & bemiddelaars, is afhankelijk van de groep waarin u bent ingedeeld:

Groep 1: vanaf 3 april 2018
Groep 2: vanaf 9 april 2018
Groep 3: vanaf 16 april 2018

Een aantal dagen voor het openstellen van de digitale vragenlijst ontvangt u van de AFM per post uw inloggegevens (een brief met de gebruikersnaam en 1 tot 2dagen later een brief met het wachtwoord). Met deze gegevens kunt u de vragenlijst openen, invullen en verzenden aan de AFM.

Hoelang heb ik de tijd om de vragenlijst in te vullen?

Voor het invullen van de vragenlijst heeft u 5 weken de tijd. Het invullen van de vragenlijst is verplicht. De uiterste datum om de vragenlijst in te vullen en aan de AFM te verzenden, is afhankelijk van de groep waarin u bent ingedeeld:

Groep 1: uiterlijk   6 mei 2018 invullen en verzenden
Groep 2: uiterlijk 13 mei 2018 invullen en verzenden
Groep 3: uiterlijk 20 mei 2018 invullen en verzenden

Bijdrage toezichtkosten

Net als vorig jaar is de uitvraag van de maatstaf voor de bijdrage in de toezichtkosten in de vragenlijst opgenomen. Aan de hand van deze opgave stelt de AFM uw bijdrage voor het doorlopend toezicht voor 2018 vast.

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over het gebruik en verzending van de markmonitor? Of wilt u meer weten over het doel van de marktmonitor? Het antwoord op deze vragen vindt u op de pagina Tips en achtergronden. Ook de veelgestelde vragen kunnen u verder helpen. Er is ook een printversie van de vragenlijst beschikbaar. Dit document kunt u gebruiken om alvast relevante informatie te verzamelen en u voor te bereiden op de marktmonitor.

Ondernemersloket
Als u na het raadplegen van deze informatie nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met het ondernemersloket. Het ondernemersloket is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur, via telefoonnummer 0800 - 6800 680 (gratis) of per e-mail: ondernemersloket@afm.nl.

Informatie delen

Delen via: deel
Alle onderwerpen voor Adviseurs & bemiddelaars