Terug

Marktmonitor 2017 Voor Adviseurs & bemiddelaars

De marktmonitor is een digitale vragenlijst. Alle adviseurs, bemiddelaars en gevolmachtigde agenten met een zelfstandige AFM-vergunning zijn verplicht deze vragenlijst elk jaar in te vullen. Met de verstrekte informatie krijgt de AFM beter inzicht in de markt. Hierdoor kan de AFM haar toezicht gerichter inzetten op risico’s en trends in de markt of ontwikkelingen bij individuele ondernemingen.

Reactietermijn

Voor het invullen en versturen van de marktmonitor heeft u 5 weken de tijd vanaf het moment dat u kunt inloggen.

De circa 7.500 vergunninghoudende adviseurs, bemiddelaars en gevolmachtigd agenten die deelnemen aan de marktmonitor adviseurs & bemiddelaars zijn opgedeeld in 3 groepen. Dit is om te voorkomen dat de vragenlijst overbelast raakt en foutmeldingen optreden. Ook kunnen wij u door deze indeling zo goed mogelijk van dienst zijn bij de beantwoording van uw vragen. In de aankondigingsbrief staat vermeld in welke groep uw onderneming is ingedeeld. U ontvangt deze brief in de laatste week van januari 2017.

De AFM stelt de digitale vragenlijst op de volgende datums open:

  • groep 1: maandag, 6 februari tot en met zondag 12 maart
  • groep 2: maandag, 13 februari tot en met zondag 19 maart
  • groep 3: maandag, 27 februari tot en met zondag 2 april.

Zodra de vragenlijst is opengesteld, kunt u inloggen via de link op deze webpagina die dan rechtsboven onder 'Links en downloads' wordt getoond. 

U kunt de marktmonitor in meerdere sessies invullen, het hoeft niet in een keer. Zodra u klaar bent met het invullen van de vragenlijst, kunt u de ingevulde vragenlijst downloaden en printen. Controleer of u alle gegevens juist heeft ingevuld. Bewaar de geprinte vragenlijst voor uw eigen administratie.

Is alles juist ingevuld? Verstuur de marktmonitor dan binnen de beschikbare termijn aan de AFM.

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over het gebruik en verzending van de markmonitor? Of wilt u meer weten over het doel van de marktmonitor? Het antwoord op deze vragen vindt u op de pagina Tips en achtergronden. Ook de veelgestelde vragen kunnen u verder helpen. Op deze pagina is ook een printversie van de vragenlijst beschikbaar. Dit document kunt u gebruiken om alvast relevante informatie te verzamelen en u voor te bereiden op de marktmonitor.

Ondernemersloket
Als u na het raadplegen van deze informatie nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met het ondernemersloket. Het ondernemersloket is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur, via telefoonnummer 0800 - 6800 680 (gratis) of per e-mail: ondernemersloket@afm.nl.

Informatie delen

Delen via: deel
Alle onderwerpen voor Adviseurs & bemiddelaars