Terug

"Producten moeten wel toegankelijk blijven"

Eelco Dubbeling, directeur Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

eelco-dubbeling“Door de versobering van collectieve voorzieningen op het gebied van pensioen, zorg, werkloosheid en studie wordt het opbouwen van vermogen steeds belangrijker. Beleggen is naast sparen een goede manier om dat vermogen op te bouwen.

Banken voelen een grote verantwoordelijkheid om hun klanten hierbij te helpen met goede dienstverlening en passende producten. Daarom bieden banken hun klanten steeds meer inzicht en informatie in kosten, rendement en risico’s van beleggingsproducten. Zo ontwikkelden banken een risicometer waarmee particuliere beleggers de verschillende risicoprofielen van beleggingsportefeuilles beter kunnen vergelijken. Banken ondersteunen de gedachte achter MiFID II, de nieuwe Europese regels voor betere beleggersbescherming en transparante financiële markten.

Wel zien wij een belangrijke taak weggelegd voor toezichthouder, wetgever en banken: om samen te streven naar een goede balans tussen de gedetailleerde invoering van de nieuwe regelgeving en de toegankelijkheid van beleggingsdienstverlening en -producten."

Zie ook

Informatie delen

Delen via: deel