Terug

"We kunnen nog toegankelijker worden"

De AFM bestaat 15 jaar. Een mooi moment om terug te blikken en vooruit te kijken. In deze aflevering een dubbelinterview met Carry Kool-Witteman en Simon Korver, allebei werkzaam bij het Toezicht Service Centrum van de AFM.

Jullie werken hier allebei al geruime tijd. Was het toen heel anders dan nu?

Carry: “Zeker. Toen ik hier 18 jaar geleden begon gaf je alle collega’s op je eerste werkdag even een handje. Dat is nu niet meer te doen.” 

Simon: “Ik kwam in 2002 over vanuit DNB, waar ik in 1981 ben gaan werken. De AFM voelde als iets totaal anders: een jonge, nieuwe organisatie die nog volop in ontwikkeling was.”

Op welk vlak was de AFM het meest grensverleggend in de afgelopen 15 jaar?

Carry: “In het werk dat Simon en ik doen, vergunningen verlenen en het toetsen van personen, hebben we een grote ontwikkeling doorgemaakt. Ik merk dat we veel meer dan vroeger in dialoog zijn met marktpartijen en meedenken om tot oplossingen te komen, uiteraard wel binnen de wettelijke kaders.”

Simon: “Wij zijn grensverleggend in de manier waarop we steeds zijn omgegaan met de uitbreiding van onze toezichtstaken en het vele werk dat dat met zich meebrengt.” 

Wat hebben we nog te leren?

Carry: “Ik bemerk af en toe schroom bij marktpartijen om contact te zoeken. Ze vinden het spannend om ons te benaderen. Ik zou het een winstpunt vinden als we toegankelijker en dienstbaarder worden, en nog meer onze menselijke kant laten zien.”

Informatie delen

Delen via: deel