Go to content
man-gebogen-bureau 400x200
Nieuws 20/07/21

AFM roept beheerders van beleggingsinstellingen en icbe’s op tijdig halfjaarcijfers op te sturen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) roept beheerders van beleggingsinstellingen die rechten van deelneming aanbieden aan niet-professionele beleggers in Nederland en beheerders van instellingen voor collectieve beleggingen in effecten (icbe’s) op halfjaarcijfers vóór 1 september 2021 naar de toezichthouder te sturen.

Nederlandse beheerders van icbe’s en Nederlandse beheerders van beleggingsinstellingen die rechten van deelneming aanbieden aan niet-professionele beleggers in Nederland dienen binnen 9 weken na afloop van de eerste helft van het boekjaar hun halfjaarcijfers aan de AFM te verstrekken. Ook dienen zij halfjaarcijfers van de door hen beheerde icbe’s en beleggingsinstellingen die rechten van deelneming aanbieden aan niet-professionele beleggers in Nederland aan de AFM te verstrekken. Dat betreft ook de door hen beheerde Europese beleggingsinstellingen of de door hen beheerde beleggingsinstellingen waarin zij rechten van deelneming aanbieden in een lidstaat.

Insturen vóór 1 september

Voor veel beheerders is het boekjaar gelijk aan het kalenderjaar. Dat betekent dat de AFM de halfjaarcijfers vóór 1 september 2021 moet ontvangen. De AFM ontvangt uw documenten graag opgemaakt als bestand in geautomatiseerd uitleesbaar PDF-formaat, en niet als afbeelding in PDF-formaat gemaakt door een kopieerapparaat. Stuur deze per e-mail naar: tgfo_jaarrekeningen@afm.nl

De AFM zal in haar toezicht extra aandacht besteden aan de naleving van het tijdig en correct indienen van de halfjaarcijfers. Daarbij kan de AFM overgaan tot handhaving indien zij constateert dat de halfjaarcijfers niet tijdig worden ingediend of anderszins niet aan alle wettelijke vereisten voldoen.

 

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.