Terug

Willemijn van Dolen herbenoemd als lid raad van toezicht AFM

Nieuws

willemijn-van-dolen_portret

Willemijn van Dolen is door de minister van Financiën herbenoemd als lid van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De herbenoeming gaat met ingang van 1 september in en geldt voor een periode van vier jaar.

De raad en het bestuur zijn verheugd dat Van Dolen, hoogleraar Marketing aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), zich met haar ervaring en kennis op het gebied van data- en gedragswetenschappen voor de AFM blijft inzetten. Zij is sinds september 2016 lid van de raad van toezicht.

Momenteel is Van Dolen waarnemend voorzitter vanwege het tijdelijk terugtreden van Martin van Rijn, die eind maart werd benoemd tot minister van Medische Zorg. Van Rijn legt die taak op 9 juli neer en zal zijn rol als voorzitter van de raad van toezicht weer oppakken.

Naast haar functie bij de UvA is Willemijn van Dolen onder meer lid van de raad van commissarissen van Starbucks Coffee EMEA B.V., lid van de raad van toezicht van Amsterdam & Partners, en bestuurslid van Grachtenfestival.

Journalisten kunnen contact opnemen met Mark Woldberg, woordvoerder AFM, via 06 2136 8866 of mark.woldberg@afm.nl.

 

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel