Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

esma-logo
Nieuws 01/04/20

ESMA: coulance best execution rapportageverplichting

ESMA heeft een verklaring uitgebracht over de termijnen van rapportageverplichtingen voor plaatsen van uitvoering en beleggingsondernemingen in het kader van best execution onder de MiFID II-regels, in het licht van de uitbraak van het coronavirus. Het betreft de rapportageverplichtingen RTS 27 en 28 waar nationale toezichthouders voor de deadlines coulance mogen betrachten. Hierover heeft ESMA een richtlijn uitgebracht.

Gezien de bijzondere omstandigheden als gevolg van de uitbraak van het coronavirus stelt ESMA in haar verklaring voor dat nationale toezichthouders de deadlineregels minder strikt hanteren, voor zover eventuele vertraging is veroorzaakt door de gevolgen van het coronavirus. De AFM onderschrijft de genoemde termijnen in deze richtlijn. 

AFM volgt ontwikkelingen nauwlettend

De AFM volgt de ontwikkelingen op de financiële markten nauwlettend in het belang van stabiele en ordelijke financiële markten. De AFM werkt daarbij samen met toezichthouders in binnen- en buitenland en staat in direct contact met handels- en marktpartijen.

 

Journalisten kunnen contact opnemen met Maarten Dijksma, woordvoerder AFM, via 06- 11 34 02 81 of maarten.dijksma@afm.nl.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.