Terug

Marktmonitor adviseurs & bemiddelaars start eind maart 2018

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

vragen

Vanaf eind maart 2018 kan de eerste groep adviseurs en bemiddelaars de marktmonitor adviseurs & bemiddelaars 2018 (MMAB 2018) invullen. Het invullen van de vragenlijst is verplicht. De MMAB levert belangrijke input voor het risicogestuurde toezicht van de AFM.

Net als in 2017 verstuurt de AFM de vragenlijst in het voorjaar. Dit sluit aan bij onze jaarlijkse activiteitenagenda. Zo kunnen we met onze toezichtactiviteiten inspelen op het beeld dat uit de MMAB naar voren komt en ons toezicht efficiënter en effectiever inrichten.

Bijdrage toezichtkosten

Net als vorig jaar is de uitvraag van de maatstaf voor de bijdrage in de toezichtkosten in de vragenlijst opgenomen. Aan de hand van deze opgave stelt de AFM de bijdrage doorlopend toezicht voor 2018 vast.

Invullen binnen 5 weken

De circa 7.500 partijen die de vragenlijst moeten invullen worden verdeeld in 3 groepen. De eerste groep adviseurs en bemiddelaars kan vanaf 26 maart de vragenlijst invullen. Groep 2 kan dit vanaf 9 april doen en groep 3 vanaf 16 april. Voor het invullen van de vragenlijst krijgen alle groepen 5 weken de tijd. In de aankondigingsbrief, die uiterlijk begin maart wordt verzonden, kunt u lezen in welke groep uw kantoor is ingedeeld.

Vragen?

Meer informatie over de MMAB 2018 vindt u binnenkort op de website van de AFM. Voor vragen kunt u ook terecht bij het ondernemersloket. Het ondernemersloket is bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0800 - 6800 680 of per e-mail (ondernemersloket@afm.nl).

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel