Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

nieuwsbericht-voorzitter-paars-gevuld
Nieuws 26/02/18

Onvolkomenheden activeren beleggingsverzekeringen opgelost bij 10 verzekeraars

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft in 2017 bij 19 verzekeraars een uitgebreide eindcontrole gedaan naar het activeren van klanten met een pensioen- en hypotheekgebonden beleggingsverzekering. Veel verzekeraars hadden nagenoeg alle klanten geactiveerd. Bij 10 verzekeraars was dit, op wat onvolkomenheden bij een klein aantal polissen na, ook het geval.

De AFM constateerde enkele onvolkomenheden ten aanzien van de informatieverstrekking, de vastlegging en/of de inspanningsverplichting. Met de verzekeraars werd afgesproken dat zij deze zaken voor 31 december 2017 moesten oplossen. Deze verzekeraars hebben dit voor deze datum gedaan. Dit is verwerkt in het totaaloverzicht op de website van het Verbond van Verzekeraars. De betreffende verzekeraars publiceren de gewijzigde resultaten ook op de eigen website.

Eind 2017 hadden 2 verzekeraars nog niet volledig voldaan aan hun wettelijke activeringsverplichting voor de klanten met een pensioen- en hypotheekgebonden beleggingsverzekering. Deze verzekeraars moeten de zaken waarbij niet aan de wetgeving is voldaan, alsnog in het eerste kwartaal van 2018 oplossen. De AFM zal dit vervolgens controleren.

Eindcontrole overige beleggingsverzekeringen

Voor de categorie 'overige beleggingsverzekeringen' geldt dat verzekeraars tot eind 2017 de tijd hadden om hun klanten te activeren. De AFM is bezig met de eindcontrole en gaat hierover uiterlijk in de tweede helft van 2018 rapporteren.

Journalisten kunnen contact opnemen met Yolanda Bieckmann, woordvoerder AFM, via 020 - 797 2435 of yolanda.bieckmann@afm.nl.

Consumenten kunnen bij vragen contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0800-5400 540 (gratis).

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.