Terug

AFM legt Young & Parker International B.V. last onder dwangsom op

Maatregel

Boete/lod wordt opgelegd

Young & Parker International B.V. (Young & Parker International) heeft op 12 oktober 2018 een last onder dwangsom opgelegd gekregen door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De last onder dwangsom is opgelegd, omdat Young & Parker International niet voldoet aan informatieverzoeken van de AFM.

Young & Parker International is een financieel adviesbureau met een vergunning van de AFM. Als onderdeel van het toezicht moet Young & Parker International de Marktmonitor adviseurs & bemiddelaars 2018 invullen. Deze gegevens hebben tot doel de AFM inzicht te geven in de markt van adviseurs en bemiddelaars en de daaruit voorkomende risico’s. Met de inzichten kan de AFM haar toezicht gerichter inzetten.

Ondanks herhaalde verzoeken heeft Young & Parker International de gevraagde informatie voor 2018 niet binnen de gestelde termijn aan de AFM verstrekt. Sinds 27 oktober 2018 is Young & Parker International daarom verplicht een dwangsom te betalen van €2.000 per kalenderdag, tot een maximum van €20.000. De dwangsom heeft op 5 november 2018 het maximale bedrag van €20.000 bereikt.

Wat is een last onder dwangsom?

Met een last onder dwangsom wordt een onderneming of een persoon opgedragen (gelast) een gedraging te doen of te laten. Als binnen de gestelde termijn niet aan de opdracht is voldaan, dan moet er een geldsom worden betaald aan de AFM. In dit geval eist de AFM dat Young & Parker International de Marktmonitor adviseurs & bemiddelaars 2018 invult.

Het volledige besluit kunt u hiernaast in PDF-formaat downloaden.

Bij vragen kunt u contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0800-5400 540 (gratis).

Journalisten kunnen contact opnemen met Yolanda Bieckmann, woordvoerder AFM, via 020 - 797 2435 of yolanda.bieckmann@afm.nl.  

           

Stand van zaken juridische procedure
Last opgelegd Bezwaar Beroep Hoger beroep
Ingesteld Beslissing genomen Ingesteld Uitspraak gedaan Ingesteld Uitspraak gedaan
12-10-2018

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel