Terug

Speech Jan Boerboom bij uitreiking Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Lezing Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

janboerboom400x200

Op 18 april heeft de Stichting toetsing verzekeraars opnieuw de keurmerkcertificaten uitgereikt aan alle keurmerkhouders. Jan Boerboom, waarnemend hoofd Toezicht Verzekeren en Pensioenen van de Autoriteit Financiële Markten, heeft bij de bijeenkomst een speech gehouden.

De Stichting toetsing verzekeraars geeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren uit aan verzekeraars en volmachtbedrijven die voldoen aan de keurmerknormen. Daarnaast toetst de stichting of verzekeraars zich houden aan hun eigen gedragscodes en convenanten. Het doel van de Stichting toetsing verzekeraars is bijdragen aan het bevorderen van een duurzaam vertrouwen van de consument in de verzekeringssector. Jan Boerboom stelde onder meer in zijn speech veel respect te hebben voor verzekeraars die zichtbaar willen maken dat zij klantgericht werken en bereid zijn zich daarop te laten toetsen. “Het thema ‘duurzaam vertrouwen in de verzekeringssector’ is belangrijk voor u als verzekeraars, voor ons als toezichthouder, maar vooral voor de mensen waar het uiteindelijk om draait: de consumenten.”

De Stv gaat dit jaar 3 AFM-onderzoeksthema’s toetsen bij verzekeraars: informatieverstrekking, claimafhandeling en klacht- en feedbackmanagement. Stv en de AFM sloten hiervoor eind 2017 een samenwerkingsovereenkomst ‘monitoring Klantbelang Centraal’.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel