Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

megafoon
Nieuws 23/06/17

DNB vervangt rapportageportaal e-Line DNB

Vanaf 2018 gaat DNB het rapportageportaal e-Line DNB vervangen. Rapportages worden dan gefaseerd overgezet naar het nieuwe Digitaal Loket Rapportages (DLR). Ook maakt het DLR gebruik van eHerkenning en XBRL. DNB zet in 2018 alleen de AIFM- en ICBE-beheerdersrapportage over, de ESMA-fondsen- en beheerdersrapportages moeten dus nog met e-Line DNB worden ingediend.

Praktisch gezien betekent dit dat ondernemingen via een visueel ander systeem rapportages moeten indienen. Daarnaast zullen de rapportages inhoudelijk worden aangepast, waarbij de rapportages voor AIFM- en ICBE-beheerders zoveel mogelijk gelijk worden met die voor beleggingsondernemingen. Ook streeft DNB ernaar de rapportages, waar mogelijk, te simplificeren en te verduidelijken. De eerste voorstellen voor de rapportages zelf worden op dit moment besproken met de brancheverenigingen. Later dit jaar volgen een consultatie en testmoment van het nieuwe DLR.

eHerkenning

eHerkenning regelt de digitale herkenning (authenticatie) en controleert de digitale bevoegdheid (autorisatie) van iemand die online een dienst wil afnemen. Dit is vergelijkbaar met DigiD voor particulieren. DNB sluit door het gebruik van eHerkenning voor het DLR aan op de Nederlandse standaard voor authenticatie en machtiging.

Meer informatie

DNB zal de precieze gevolgen voor betrokken ondernemingen van te voren aankondigen via nieuwsbrieven en de reguliere toezichtcontacten. Meer informatie vindt u op www.dnb.nl.

 

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.