Go to content
esma-logo
14/07/17

ESMA stelt Brexit opinies vast

De keuze van het Verenigd Koninkrijk om uit de EU te stappen stelt toezichthouders voor een aantal belangrijke vragen. Toezichthouders werken in ESMA-verband samen om die vragen te beantwoorden. Een belangrijk onderwerp is het voorkomen van toezichtarbitrage indien partijen uit het Verenigd Koninkrijk zich melden om een vergunning in de EU27 te krijgen.

Als toezichthouders willen we voorkomen dat partijen een brievenbus entiteit opzetten en hun eigenlijke bedrijfsvoering geheel vanuit het VK blijven doen. Daarom heeft ESMA op 31 mei een algemene Opinie uitgegeven met daarin uitgangspunten t.a.v. minimale vereisten aan partijen en hoe toezichthouders met Brexit-vergunningsaanvragen om dienen te gaan. Hierna is ESMA aan de slag gegaan met sectorspecifieke Opinies die zich richten op het toezicht op handelsplatformen, beleggingsondernemingen en asset managers. Die 3 Opinies zijn op 13 juli gepubliceerd en vullen per sector verder in wat de vereisten zijn.

De AFM is als lid van ESMA betrokken geweest bij het opstellen van de Opinies. De Opinies richten zich tot de toezichthouders en zijn een instrument om tot eenzelfde aanpak te komen.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.