Terug

Voldoet u al aan de nieuwe vakbekwaamheidseisen?

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

nieuwsbericht-adviseur-klant-paars-gevuld

Op 1 januari 2017 moeten alle financiële dienstverleners (waaronder ook banken en verzekeraars ) beschikken over de benodigde Wft-diploma’s en voldoen aan de nieuwe vakbekwaamheidseisen. Deze week zijn ruim 8600 brieven uitgestuurd om iedereen erop te attenderen dat de overgangstermijn op 31 december afloopt.

Wat u moet doen:

  • Controleer of u in het bezit bent van de juiste diploma’s. Heeft u de benodigde diploma’s, dan hoeft u geen actie meer te ondernemen.
  • Heeft u PEplus-examen(s) gedaan? Denk dan ook aan het tijdig omzetten van de diploma’s.
  • Bent u niet in staat om de diploma’s te behalen, controleer dan of u in aanmerking komt voor een ontheffing en dien zo snel mogelijk een ontheffingsverzoek in bij de AFM. 
  • Bent u niet van plan om de diploma’s te behalen of adviseert u niet meer in één of meerdere productgroepen? Pas dan uw vergunning aan.

Op 1 januari gelden nieuwe vakbekwaamheidseisen

De AFM heeft de afgelopen 2 jaar de markt geïnformeerd over de nieuwe regels, onder meer via workshops over vakbekwaamheid, nieuwsbrieven en andere contacten. Veel financiële dienstverleners voldoen inmiddels aan de nieuwe vakbekwaamheidseisen. Adviseurs beschikken over nieuwe diploma’s en financiële dienstverleners hebben de nieuwe regels toegepast in de eigen bedrijfsvoering. Toch ziet de AFM dat nog niet iedereen volledig voldoet aan de vakbekwaamheidseisen en benadrukt om dit tijdig te controleren.

Meer informatie over kunt u vinden op www.afm.nl/vakbekwaamheid.     

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel