Terug

Technische storing in de DVD-generator opgelost

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

richting-geven

Door een technische storing kon de DVD-generator (dienstverleningsdocument-generator) niet gebruikt worden. Dit is verholpen. Wel voldoen de DVD’s die op dit moment worden gegenereerd door de DVD-generator niet aan de wettelijke vereisten. De afwijking zit in het lettertype. DVD’s worden gegenereerd in lettertype Arial in plaats van het in de Nadere regeling gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (Nrgfo) voorgeschreven TheSans. Op alle overige punten voldoen de DVD’s wel aan de wettelijke eisen.

De AFM is voornemens om in de toekomst de Nrgfo aan te passen zodat beide lettertypes worden toegestaan. Vooruitlopend hierop kunt u gewoon gebruik maken van de DVD-generator die DVD’s genereert in lettertype Arial of de DVD’s gebruiken die zijn aangemaakt met het lettertype TheSans.

Dienstverleningsdocument

Financiële dienstverleners zijn verplicht om een standaard dienstverleningsdocument (DVD) aan de consument te verstrekken voor advies over en bemiddeling in producten die onder het provisieverbod vallen. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een DVD-generator beschikbaar gesteld op haar website, waarmee een DVD kan worden gegenereerd dat voldoet aan de vormvereisten.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel